Lezárult a Kerki-nyomozás

2013. február 19.

a Népszabadság-interjú

Lezárta a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség a moszkvai volt kereskedelmi kirendeltségi épület eladása ügyében. Ennek apropóján interjút adtam a mai Népszabadságnak.

A 3 éves nyomozás a végén érdekes fordulatokat vett, a korábbi hűtlen kezelők bűnsegédek lettek, viszont az ügyészség last minute jeleggel, az érdemi védekezés lehetőségének biztosítása nélkül (a nyomozás vége előtt 1-2 héttel) ész nélkül begyanúsította bűnpártolással az MNV újabb 3 munkatársát. Így a végső állás szerint szegény Székely nagykövet volt a hűtlen kezelő, másik 6 ember, aki pedig nem is ismerte őt, szándékosan bűnözött is annak érdekében, hogy megmentsük a büntetőeljárástól. Logikus, nem?

A megismert iratok bizonyítják, amit mindig is mondtunk: egyszerű kitaláció, ügyészi fantázia, hogy az épület nem a valós értékén lett eladva. Soha ilyen adat az ügyészség rendelkezésére nem állt. Kitaláltak egy bűnt, majd kerestek hozzű bűnösöket - és bizony sok-sok információt sehogyan sem, vagy hamisan tálaltak a Legfőbb Ügyészség, a bíróság, a közvélemény és a gyanúsítottak felé. Ezért tarthatott ebben a nem létező ügyben a nyomozás 3 évig, és ezért hiszik azt ma már sokan, hogy biztosan volt valami mutyi az eladáskor. A végighazudott 3 év után azonban előbb-utóbb, a bíróság előtt a valóságot is be kell majd mutatni - már ha az ügyészeknek lesz bátorságuk a nyilvános megszégyenüléshez, és nem inkább a nyomozás megszüntetéséről határoznak "bizonyítottság hiányában"...   

A bejegyzés trackback címe:

https://tatraimiklos.blog.hu/api/trackback/id/tr35088085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stradlin 2013.02.22. 15:24:52

Az ügyészek ennyit tudnak és nem többet.
Komolyabb ügyekkel nem mernek foglalkozni. Innen üzenem Fazekas Géza ügyésznek, hogy ideje lenne nagyobb ügyekkel foglalkozniuk, mert ez így nagyon nem jó,vagy menjen nyugdíjba.

Ezeket az interjúkat Gézának ajánlom:

"A Radnai-féle körben is – amikor ellenük nyomoztunk – találtunk politikusokat. Fogtuk, összecsomagoltuk az erre vonatkozó információkat, és átadtuk a megfelelő szolgálatnak. Nyilván én most mondhatnék neked parlamentben ülő neveket, de nem akarok. És nem történt semmi…"

"Ezek szerint van szép számú politikus hazánkban, akik akár segíthették egy adott bűnszervezet működését?

– Van bizony, minden oldalról. De nem a rendőrség feladata volt fellépni velük szemben. Én tudom, hogy ki az az ember a mai magyar politikai közéletben, akire ha ránézek – ismerve a dolgait –, hánynom kell…"
pestisracok.hu/vizo-portik-es-az-olasz-modszer-politikus-es-maffiozo-neha-egyet-akar/

Abból, hogy húsz évig működött ez a kapcsolat, az következik, hogy az alvilág a maga nemében korrekt volt? Úgy értem, utalta vagy küldte a politikusnak a kialkudott részt?

- Hogyne. Más esetben teljes erővel lecsapódott volna rájuk az igazságszolgáltatás ökle. Az igazságszolgáltatást kénytelen vagyok idézőjelbe tenni.

Ha így működött, valahol kellett vagy kell lennie számláknak vagy trezoroknak, ahová megérkezett a pénz.

- Persze.

Ez pártfüggetlen?

- Itt nincs kivétel.

hetek.hu/belfold/201208/mar_nem_kellett_betorniuk

Stradlin 2013.02.26. 16:58:29

Ja meg ezt is a mi Gézánknak ajánlom, jó lenne ha dolgoznának végre kicsit az ügyészek: "Radnai szerint, bár Drobilich nem mondta ki, de a szövegkörnyezetből neki úgy tűnt, ezért Portik vállalta, hogy Gyárfás Tamás ( Fenyő János nagy üzleti riválisa, a mindenkori szocialista kormányzathoz hű NapKelte című műsor tulajdonosa, média- és ingatlan befektető, jelenleg a Magyar Úszószövetség elnöke – a szerk.) megbízásából megöleti Fenyő Jánost."
pestisracok.hu/radnai-a-bunbano-maffiozo/

Stradlin 2013.03.19. 00:12:36

"A tárgyalás végén a bíró felolvasta a második Gyurcsány-kabinet kormányszóvivőjének, Daróczi Dávidnak a nyomozati vallomását, melyben az időközben elhunyt tanú úgy nyilatkozott: a telekcsere lehetőségét Tátrai Miklós elsőrendű vádlott vetette fel."
mno.hu/belfold/gyurcsanyek-fellelkesultek-a-sukoroi-tervektol-1144977
süti beállítások módosítása