A jegyzőkönyvek Colombo feleségénél vannak

2016. szeptember 22.

Két nappal ezelőtt a Szegedi Ítélőtábla egy szép nagy csomagban megküldte a Sukoró-ügy első fokú tárgyalása jegyzőkönyveinek mellékleteit. A dolog szót sem érdemelne normális körülmények között, de mégis meg kell róla emlékezni, hiszen 8 hónapos levelezéssel sikerült elérni ezt az "eredményt". De ők viszonylag hamar rendszerezték a kapott össze-vissza iratokat, iratjegyzéket csináltak, a másolatokat megküldték. Ámen.

Továbbra sem kaptuk meg viszont a tárgyalási jegyzőkönyveket. A bíróság azt a megoldást választotta, hogy kiadott egy nyilatkozatot, miszerint amit megkaptunk elektronikus tervezetként, az a végleges jegyzőkönyv. Ami nagyjából akár még igaz is lehet. De.

Egyrészt a törvény azt mondja, hogy papír alapon jár - mi nem úgy kaptuk meg. Aki már dolgozott több ezer oldal iratból, az pontosan tudja, hogy nem mindegy, hogy egy monitor előtt kuksolva kell hivatkozásokat keresni, vagy minden szó szerint a kézben van, lehet lapozgatni, bejelölni, jegyzetelni, stb.

Másrészt a jegyzőkönyveket papír alapon megkapta az ügyészség 7 hónappal ezelőtt, február közepén. Ők abból dolgozhattak, a védelem nem. Ez nem egyenlő elbánás, a felek között nincs egyenlőség.

Harmadrészt nyilvánvaló, hogy a másodfokú bíróság MAGA nem győződhetett meg arról, hogy én megkaptam-e egy emailt 3 évvel ezelőtt, abban mi volt, és hogy az összesen több ezer oldalnyi irat amit én (elvileg) megkaptam, az szó szerint megegyezik azzal, ami később alá lett írva és közokiratnak számít. Ez fizikai képtelenség lett volna. Az első fokú bíróság nyilatkozott, hogy a két irat azonos - és ezt a másodfok kritika nélkül elfogadta. Holott az első fokú bíróság sorozatban hazudik, valótlan tartalmú iratokat állít ki (mindezt ezt egy későbbi poszt fogja tartalmazni részletesen).

Summa summarum, állítólag vannak szövegazonos, hivatalos, aláírt, dátumozott, egybefűzött jegyzőkönyvek. De ezeket a védelem sosem látta, nem láthatta. Biztos Colombo felesége őrzi őket...

A bejegyzés trackback címe:

https://tatraimiklos.blog.hu/api/trackback/id/tr5311735947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása