Adatvédelmi hazudozás

2012. június 27.

Nemrégiben újabb érdekes levélváltásom volt a Központi Nyomozó Főügyészséggel. Az ügy előzménye, hogy a sukorói nyomozás során itthonról lefoglalt, általam is használt laptop adatai közül "elfelejtették" kiválogatni azokat az adatokat, melyek a nyomozással, de legalább az MNV-vel esetleg összefügghetnek - a majd' 2 év nyilván kevés volt erre -, s a winchester egész tartalmát a nyomozati iratok részévé tették. Ami nem csak azért bájos, mert a nyilvánvalóan kevéssé bizonyító erejű családi és céges dokumentumokban korlátok nélkül turkálhat az ügyészség a mai napig, hanem főleg azért, mert így azokat jogosult megismerni a bíróság, az MNV, az összes gyanúsított és az összes ügyvéd (meg persze a bármelyikük által megkeresett sajtótermék...). Sőt, még másolatot is kaphatnak. 

Mivel ez a mértékű visszaélés meggyőződésem szerint súlyosan sérti mind az én, mind a családtagjaim, mind a családi cégek jogait és érdekeit, az alábbi beadvánnyal fordultam az adatvédelmi hatósághoz: peterfalvilevel.doc A beadvánnyal egyidejűleg arról az ügyészséget is tájékoztattam - jó fej vagyok, legyen idejük önként cselekedni. S bár a winchesterem sokszorosítását és szétosztását leállították, a mellékelt levelet küldték válaszul: adatvedelmi level20120522.pdf

Ezzel nem csak az a baj, hogy láthatóan nem nagyon érdekli őket az eljárásuk tisztességtelensége és szakmaiatlansága. Még azon is túl lehet - némi sajnálkozással - lépni, hogy a törvényesség őreként fellépő ügyészség nem tud különbséget tenni az érdeksérelem és a jogsértés között. De ez a levél végtelenül hazug. Hazug azért, mert nyilván az volt a szándék, hogy az adatvédelmi hatóság eljárásában védjék a hátsójukat. S hazug azért, mert megtehetik, hogy azok legyenek. Ez az ügy is példázza, hogy ma Magyarországon az ügyészség felett semmilyen kontroll nincs: semmilyen jogszabály megszegésének, illetve be nem tartásának nincs következménye, ha azt az ügyészek követik el. A március 29-i posztban ismertettem egy hasonló esetet, amikor a Legfőbb Ügyészség állította egy hivatalos levélben, hogy a fehér: fekete. Reklamálni nem lehet, következmény nincs.

Az ügyészségnek küldött válaszom itt:peterfalvi_kovatsits.docx

A bejegyzés trackback címe:

https://tatraimiklos.blog.hu/api/trackback/id/tr504615151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása