A szakértők hallgatnak

2015. február 06.

A Kerki-ügyben igen ambiciózus célt tűzött ki a bíróság azzal, hogy alig 5 hónap alatt, március elejére befejezi az egész bizonyítási eljárást. Úgy döntött, hogy a hűtlen kezelés miatt folyó eljárásban először az ügyészség szakértőit hallgatja meg: azokat, akikre hivatkozva Keresztes főügyész azt állítja, áron alul kelt el az ingatlan.

Szerdán azonban a Budapest Környéki Törvényszék termében a bíróság, a vádlottak és a szépszámú érdeklődő is hiába várta a szakértőket - az átvett idézések ellenére nem jöttek el, és nem is mentették ki magukat. A gyors telefonos kapcsolatfelvételre Horváth György, Keresztes főügyész kedvenc értékbecslője azt állította, hogy beteg, és a felajánlott pótidőpontban is beteg lesz. Társa, Inámi-Bolgár Kálmán azért nem jött, mert neki a haverja, Horváth szólt, hogy egyedül ne menjen. A Magyar Ingatlanszövetség elnöke, Mehrli Péter pedig nem is vette fel a telefont.

Hát így állunk ma az ügyészség szakértőivel. Láthatóan kényelmesebb az ügyészi koncepció mentén a szoba magányában anyagokat írni és számlázni, mint eljönni a bíróságra, ahol kényelmetlen kérdések is előkerülnek. Ugyanez a "szakértő", Horváth György a Sukoró-ügy tárgyalására is csak a 3. időpontban méltóztatott eljönni. Bezzeg annak idején, mikor az ügyészség kérte, azonnal rendelkezésre állt, és 2 hét alatt még egy 3 napos  moszkvai utat is abszolvált a feladat érdekében. Kérdés, hogy ezt a packázást a bíróságok meddig tűrik - a jelek szerint sajnos magas az ingerküszöbük.

Ami pedig a lényeget illeti: a Sukoró-ügyet úgy tárgyalja több mint két éve a Szolnoki Törvényszék, hogy alapkérdés, miszerint mennyit ér az ingatlan, csak a legvégén került elő. Jövő héten beszélnénk róla érdemben, ha a szakértők eljönnek. A moszkvai ügyben a bíróság logikusat lépett: először azt akarta tisztázni, valóban áron alul lett-e eladva az épület, s minden más csak ezután jön. Hát nem, ezt az ügyészség megbízottai keresztülhúzták. Az érték vizsgálatára április elejére tűzött újabb időpontot a törvényszék, addig pedig a nagy semmire hallgatunk ki rengeteg tanút értelmetlenül. És persze újabb két hónapig lehet fenntartani azt a látszatot, hogy van ügy, mert csak április elején lepleződnek majd le Keresztes főügyész hazugságai. Már feltéve, ha akkor méltóztatnak eljönni a neki dolgozó szakértők. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tatraimiklos.blog.hu/api/trackback/id/tr77145569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vaktor 2015.02.11. 22:09:39

Nagyon szép, hogy az egyetlen, aki pénzért vesz részt ebben az eljárásban, tojik a bíróságra és a miatta beidézett terheltekre. Komolyan nem találok szavakat, hacsak nem a Simicska által a miniszterelnökre aggatott eposzi jelzőt.
süti beállítások módosítása