Életrajz

2015. április 08.

Tátrai Miklós 1975-ben született Budapesten.

A Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen szerzett diplomát gazdaságpolitika szakon, majd az államigazgatásban helyezkedett el. 1999-től az Országgyűlés Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága, 2002-től a Miniszterelnöki Kabinetiroda, 2003-ban rövid ideig a Pénzügyminisztérium munkatársa.

2003-tól a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium helyettes államtitkáraként a tárca költségvetéséért, a zöldadókért, a pályázati rendszerek működtetéséért, valamint mintegy 1 milliárd euró értékű árvízvédelmi, hulladékgazdálkodási, vízgazdálkodási és természetvédelmi beruházás előkészítéséért és megvalósításáért volt felelős.

2006-07-ben a Pénzügyminisztérium államtitkáraként feladata a minisztérium apparátusának irányítása, a tárca parlamenti képviselete és gazdaságpolitikai döntések előkészítése volt. Államtitkárként ellátta a Világbank helyettes kormányzói feladatait is.

2007-től a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács tagja. 2008-tól az újonnan létrejött Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójaként az új szervezet felállítása és az állami vagyongazdálkodás reformjának levezénylése volt a feladata. A vagyonkezelőt ért politikai támadások miatt a pénzügyminiszter 2009. nyarán felmentette beosztásából.

2010-től a Fidesz és az ügyészség elszámoltatási kampányának egyik legfőbb célpontja, hivatásos vádlott. Négy büntetőeljárás folyt ellene MNV-s tevékenysége kapcsán hűtlen kezelés miatt; egyet már a nyomozás során megszüntettek, egyben a bíróság bűncselekmény hiányában felmentette, kettő bíróság előtt van.

Nős, három gyermek apja. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tatraimiklos.blog.hu/api/trackback/id/tr765008377
süti beállítások módosítása