Döntött a Szegedi Ítélőtábla: nincs bűncselekmény a Sukoró-ügyben

2016. október 26.

A mai napon a Szegedi Ítélőtábla felmentette a vádlottakat a Sukoró-ügyben emelt vádak alól. Kimondta, hogy nem követtünk el törvénysértést, feladat- és hatáskörünkben jártunk el. A bíróság rögzítette azt is, hogy az állam érdekét szolgálta az ingatlancsere, a Magyar Államot hátrány nem érte, az értékbecslés megváltoztatása szakmailag indokolt volt.

A büntetőeljárás, melyet az ügyészség politikai nyomásra indított el, több mint 7 éve tart. Az ügyészség 7 éve akadályozta meg azt, hogy létrejöjjön Közép-Európa legnagyobb turisztikai beruházása, hogy a 300 milliárd forintot fektessenek be a Velencei-tó térségében, hogy 3000 munkahely jöjjön létre, és hogy az állam évi több 10 milliárd forint adóbevételre tegyen szert.

Az ügyészség a rendszerváltás óta ebben az ügyben lépett fel először a büntetőjog eszközeivel egy gazdaságpolitikai döntés, és az ország politikai vezetői ellen. Nem utolsó sorban pedig az ügyészség ezzel a büntetőeljárással alapozta meg azt, hogy az összes magyar kaszinó, évi 25 milliárd forint bevétel a jelenlegi kormány barátainak és üzletfeleinek kezébe kerüljön.

Ez a büntetőeljárás komoly sebet ejtett a jogállamon és a demokrácián, valamint az ügyészség szakmai tisztességén is. Nem utolsó sorban pedig tönkretette a vádlottak, sőt a tanúk egy részének életét és egzisztenciáját.

Itt az ideje, hogy befejezzük.  Itt az ideje, hogy a politika visszatérjen oda, ahová való, és tűnjön el a büntetőeljárásokból. Itt az ideje, hogy az ügyészség eltávolodjon a politikától. Ezért azt reméljük, hogy 7 év után lesz annyi szakmai és emberi tisztesség az ügyészség vezetőiben, hogy a bíróság döntését tudomásul veszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://tatraimiklos.blog.hu/api/trackback/id/tr2411839293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2016.10.26. 12:01:56

Tiszta szívből gratulálok!

Ilyen az, amikor homokszem kerül a gazságszolgáltatás gépezetének fogaskerekei közé.

Veritas777 2016.10.26. 21:13:00

Szívből gratulálok!! Nagyon örülök, hogy létezik még a független bíráskodás, és igazságos ítélet született!! Úgy látszik, hogy a politika csak egy bizonyos határig tudja saját céljaira felhasználni a büntetőjogot.

Old Shatterhand is Dead 2016.10.27. 15:26:19

Schiffer Andras orak ota vigasztalhatatlanul zokog.
süti beállítások módosítása