Minden út Szegedre vezet

2013. augusztus 16.

A Fidesz büntetőjogi ámokfutásának egyik első lépése volt, amikor Hagyó Miklós peréhez időzítve lehetővé tették, hogy Handó Tünde jelölje ki az eljáró bíróságot. Választása az illetékességgel rendelkező Fővárosi Törvényszék helyett a Kecskeméti Törvényszékre esett. A másodfokon eljáró bíróság a 10 évvel ezelőtt létrejött Szegedi Ítélőtábla lesz.

Hunvald György perében a Fővárosi Törvényszék járt el, a másodfok a Fővárosi Ítélőtábla lett volna. Azonban a tábla sajátságos összeférhetetlenségi hivatkozását elfogadva a Kúria abban az ügyben is a Szegedi Ítélőtáblát jelölte ki.

A Sukoró-ügyet az illetékes Fővárosi Törvényszékről Handó Tünde szubjektív alapon helyezte a Szolnoki Törvényszékre. Az Országgyűlés a nyáron fogadta el azt a törvénymódosítást, mely 10 év után átírja az Ítélőtáblák illetékességi területét, s a Szolnoki Törvényszéket a Szegedi Ítélőtábla alá rendeli.

Így fordulhat tehát elő, hogy a fideszes elszámoltatás 3 emblematikus ügyében 3 konkrét beavatkozásnak/döntésnek köszönhetően másodfokon nem a törvényes bíróság, vagyis a területi illetékességgel bíró Fővárosi Ítélőtábla jár majd el, hanem a hatalom által kijelölt Szegedi Ítélőtábla - a jogállamiság nagyobb dicsőségére...

A bejegyzés trackback címe:

https://tatraimiklos.blog.hu/api/trackback/id/tr665463573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stradlin 2013.08.16. 18:54:58

Hunvald ügye még a Gyurcsány kormány alatt kezdődött. Maga Hunvald is azt sugallta, hogy belső hatalmi harc áldozata. Hihető, hogy semmiről nem tudott, amit Gál csinált.
süti beállítások módosítása