Budai és Karas

2013. augusztus 16.

A korrektség kedvéért hírt kell adnom arról is, hogy Budai Gyula kifizette a rá kirótt kártérítést a Bábolna-ügyben. 

Hogy a macerálást unta meg, vagy tényleg csak most kapta meg az ítéletet, vagy éppen ügyvédje, a médiahatósági elnökké váló, Karas Mónika akarta lezárni a kényes ügyeket - a csoda tudja. A nyilvános bocsánatkérésre, amire Budainak szintén 15 napja van, egyelőre nem került sor. De a történet a kormánybiztos számára minden bizonnyal előbb lezárul, mint az én számomra.

Hiába bukta ugyanis el a nagy elszámoltató jogerősen a polgári pert, hiába mondta ki a bíróság az ő feljelentésére indult büntetőügyben 13 hónappal ezelőtt, hogy semmiféle bűncselekmény nem történt, Polt Péter ügyészsége fellebbezett a döntés ellen. S bár a törvény szerint legalább 3 havonta 1 tárgyalási napot kellett volna tartania a másodfokú bíróságnak, 13 hónap arra sem volt elég, hogy az első tárgyalást kitűzzék. Budai tehát begyűjtötte a politikai hasznot 2010-ben, kifizette amit kellett 2013-ban (töredékét az én ügyvédi költségemnek), és még én járok ki tudja meddig bíróságra - mert a bíróságok sem tartják be a törvényeket...

Ami pedig Karas Mónikát illeti: róla számos médium megírta, erősen negatív felhanggal, hogy az elmúlt években csak jobboldali ügyfeleket képviselt. De ezzel szerintem semmi baj sincs. Számos olyan, polgári perekkel foglalkozó ügyvéd van, akit egyes szakmák, érdekkörök mindig megtalálnak, mások pedig sosem. Sok olyan ügyvéd van, aki meg csak baloldali politikusokat vagy lapokat képvisel. Mivel a jogi képviselet bizalmi ügy, kár ezen meglepődni.

Az már sokkal érdekesebb, hogy morálisan mennyire vállalható a Hír TV és a Magyar Nemzet sokszor tendenciózus, szándékosan jogsértő és a politikai ellenfeleket lejárató cikkeit, fotóit, hazugság-kampányait védeni. Nem jelent meg a sajtóban, de jó fél évvel ezelőtt - mintegy varázsütésre - Karas Mónika vette át Budai Gyula összes hazudozás-ügyi perét is, így ő képviseli Budait nem csak ellenem, de képviseli például Szilvásy, Juhász Ferenc és mások ellen is. Mindez már  jogosan veti fel a morális azonosulás kérdését.

Én többször találkoztam vele is és a munkájával is: Budai mellett a Magyar Nemzetet és Fellegi Tamást is képviseli ellenem. Meg kell valljam, soha nem lépett át a korrektség határán, soha nem fűtötte a meggyőződés, soha nem akarta erőből lesöpörni az ellenfelet, és a folyosón is megismerte az embert. Mindez üdítő kivétellé tette más, általam ismert, ellenoldali ügyvédek-ügyészek között.

Szóval Karas Mónika csak tette a dolgát, megkockáztatom, tudva, hogy nyerhetetlen ügyeket képvisel. Védte a védhetetlen a megbízó érdekei szerint Valószínűleg ezért is esett rá a miniszterelnök választása.

A bejegyzés trackback címe:

https://tatraimiklos.blog.hu/api/trackback/id/tr575463508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása