Bagoly mondja

2013. május 01.

Pár napja azt nyilatkozta a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal kabinetfőnöke a Hír TV-ben, hogy a moszkvai kereskedelmi kirendeltség értékesítése során a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács tagjai olyan felelőtlenül jártak el, hogy még az ingatlan tulajdoni lapját is elmulasztották lekérni.

Azt az apróságot elfelejtette közölni, hogy az MNV-nek nem volt jogi lehetősége a moszkvai földhivatalban eljárni. A tövény 3 hónapnál nem régebbi tulajdoni lap-másolatot írt elő formai követelményként, s ez az MNV eljárásában rendelkezésre állt; a hitelesítést a moszkvai magyar nagykövet és konzul végezte, aláírásuk-pecsétjük rajta.

Ugyanez nem mondható el az ügyészségről. A 3 és fél éve elrendelt nyomozás egyáltalán nem volt képes tulajdoni lapot (hitelesített másolatot) produkálni. Úgy beszélnek évek óta bűncselekményről, hogy egy vacak tulajdoni lapjuk sincs. Fogalmuk sincs, miről beszélnek. Így fordulhatott elő, hogy az ügyészség házi értékbecslője úgy értékelte az ingatlant, hogy a telket is hozzászámította - ami sosem volt a magyar államé. Hogy hogy lehet hiteles tulajdoni lap híján éveken át nyomozni és majd vádat emelni, a csoda tudja. De hát kétharmad van.

Az még rendben is lenne, hogy a látszat fenntartásáért a legvékonyabb szálba is mindvégig kapaszkodnak. Hiszen jelen állás szerint hamisan vádoltak meg embereket. Az ízlés dolga, hogy a köztisztviselő kiállhat-e a kamerák elé torz vagy hamis információkkal. De azt a műhibát felróni nekünk, amit az ügyészség követett el, mindenképpen túlzás. Bagoly mondja...

A bejegyzés trackback címe:

https://tatraimiklos.blog.hu/api/trackback/id/tr825254594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása