Köszönjük, Balczó úr!

2013. április 30.

Szegény jobb sorsa érdemes Balczó Zoltán az Országgyűlést használta fel arra, hogy politikai nyomást gyakoroljon egy bírósági eljárásra, mellesleg pedig zsidózzon egy jót. A tudósítások szerint tegnap a Ház nyilvánossága előtt kérdést intézett a legfőbb ügyészhez Sukoró-ügyben; azt követelte, hogy a Szolnoki Törvényszék hallgassa ki tanúként a beruházók egyikét, Ronald Laudert, s erre most megfelelő alkalom is kínálkozik, hiszen nevezett személy a hétvégi Zsidó Világkongresszuson amúgy is Budapesten tartózkodik.

A legfőbb ügyész helyettese, aki a válaszadás szép feladatát megkapta, megtehette volna, hogy már elvi szinten visszautasítja a direkt politikai megrendelést, és kikéri magának - akár a bíróságok nevében is - azt, hogy politikai paprikajancsik mondják meg, milyen bizonyítási eljárást kell lefolytatni a független igazságszolgáltatásnak. Nem tette. Ehelyett hosszas fejtegetésbe bocsátkozott arról, hogy a nyomozás során amerikai közreműködéssel már jól kihallgatták Lauder urat, aki semmi használhatót nem tudott mondani - ily módon pedig felesleges őt a bíróságra citálni. Ebben tényszerűen a főügyész-helyettesnek igaza van.  Csakhogy.

Lauder kizárólag azokra a kérdésekre válaszolt, amiket a magyar ügyészség instrukciói alapján az FBI feltett neki. Ezekre a tökéletesen érdektelen és semmitmondó kérdésekre, valóban irreleváns és semmitmondó válaszok születtek. Értelemszerűen Laudernek, mint ahogy  Blumnak és a többi befektetőnek sem állt módjában válaszolni a fel nem tett kérdésekre. És az ügyészségnek ez így kényelmes, hiszen amíg a vádlottak és a védelem nem kérdezhet tőlük, addig az említett urak nem tudják szétzúzni a vádirat őket érintő marhaságait. Ezért hallgatták ki őket távirányítással vagy írásban a nyomozás alatt, és ezért tiltakozik az ügyészség az ellen, hogy a bíróság személyesen hallgassa meg Blumot, Laudert és a többieket.

Rossz hírem van Balczó Zoltánnak: egyetértünk abban, hogy a bíróság előtt szükséges a befektetők kihallgatása. Ezért indítványozták a vádlottak még tavaly novemberben az eljáró bírónál, hogy valamennyiüket idézze be. Az ügyészség ellenzi, döntés még nincs. De köszönjük a Jobbik segítségét :)

A bejegyzés trackback címe:

https://tatraimiklos.blog.hu/api/trackback/id/tr35253687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stradlin 2013.05.01. 12:53:47

Pedig Balczó ez egyik legnormálisabb jobbikos, nem is értem mit keres ott.
süti beállítások módosítása