Fradi-pálya 4.0

2013. április 23.

Miközben a régi stadiont már le is bontották, újabb fejezetéhez érkezett a Fradi-nyomozás szappanoperája is. Legutóbb, februárban már beszámoltam arról, hogy a rendőrség által kirendelt igazságügyi szakértő első körben, még 2011-ben megállapította, hogy az egész nyomozás hülyeség. De nyilván azóta részt vett valami továbbképzésen, mert 2013. februárjában már azt írta le egy rendkívül színvonaltalan anyagban, hogy mégis lehet kár. De a nyomozónak ez sem volt még elég didaktikus: februárban újra, immár harmadszor is kirendelte a szakértőt, és feltett neki kérdéseket. Nem tudjuk, miket, mert az ügyészség szerint nem tudhatjuk meg… Mindenesetre elkészült a 3. szakvélemény is. Hogy mi következik ebből? Nem, nem a nyomozás lezárása. Dehogy. Még aznap, visszakézből, negyedszer is kirendelték ugyanazt a szakértőt.

Persze nagyon bonyolult kérdésről van szó: meg kellene állapítani, hogy 2008. januárjában mennyit ért egy ingatlan. Nekünk, az MNV független értékbecslőjének annak idején néhány napja volt erre. Az Nemzeti Nyomozóiroda, a magyar rendőrség nagyobb dicsőségére, immár 2 éve küzd ezzel a feladattal.

Mégis, mit jelenthet ez a példa nélküli pingpongozás?

1. A rendőrség képtelen egy épkézláb kérdést feltenni.

2. A szakértőt addig részesítik továbbképzésben, amíg nem azt írja le, amit várnak tőle.

3. Nincs más ötletük a kudarc beismerésére, és időt húznak.

Egyik válasz sem megnyugtató. Főleg, hogy „a nyomozás érdekében” azt viszont megtiltották, hogy mi kérdéseket tegyünk fel a független igazságügyi szakértőnek. Nincs mit tenni, nekünk ennyi jutott a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből.

A bejegyzés trackback címe:

https://tatraimiklos.blog.hu/api/trackback/id/tr855243268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stradlin 2013.04.24. 23:23:40

A 3. a helyes válasz, húzzák az időt.
süti beállítások módosítása