Baráti szívesség vagy fideszes belharc?

2012. július 31.

A jelek szerint komoly kritikákat kapott és bizalomvesztést szenvedett el a Fidesz fontos köreiben VALAKI, akinek kimagasló szerepe volt-van a Sukoró-ügyben. A dolog kétesélyes.

A Magyar Nemzet a múlt hétfőn terjedelmes interjút közölt Bártfai Beatrix-szal, a Sukoró-ügy pereiben az államot képviselő jogásszal. Őróla már sokan sok helyen megírták, hogy mind saját, mind férje jogán igencsak élvezi a Fidesz bizalmát. Férjével közös ügyvédi irodája az előző és a mostani Orbán-kormány alatt is milliárdos állami megbízásokhoz jutott, s az irodának nevét kölcsönző férj, Sárhegyi Zoltán a Fidesz delegáltja az Országos Választási Bizottságban. Az is régen napvilágot látott, hogy az ügyvédnőt üzleti szálak kötik a Magyar Nemzet egyik tulajdonosához, a miniszterelnökkel is közeli kapcsolatban álló Töröcskei Istvánhoz.

Az interjúban elhangzik pár csúsztatás, de ezen most lépjünk túl. Még az sem túl érdekes, hogy az ügyvédnő hosszan magyarázza, miért nincs köze a büntetőpernek a polgárihoz - holott magatartása végig azt látszott célozni, hogy a polgári perben "nyerje meg" a büntetőt; ez nem sikerült, s most gyorsan szerepet váltott, hát van ilyen. (Mostani álláspontját persze gyengíti az is, hogy a polgári ítéletet annak kézhezvétele után egy bájos kísérőlevéllel ő maga postázta az ügyészségnek...)

A valódi csemege azonban az, amit Gyurcsány gyanúsításának megszüntetése miatt Polt Péterről állít: "a legfőbb ügyész vagy nem ugyanazt az ítéletet olvasta, vagy tévesen értelmezte".

Ilyen durván, ilyen egyértelműen jobboldali személy még nem jelentette ki: az ügyben nem az eljáró ügyész, hanem Polt Péter döntött.

Másrészt ilyen durván, ilyen egyértelműen jobboldalhoz kötődő személy még nem hülyézte le a főügyészt. Főleg nem kormánypárti lapban.

A kérdés már csak az: a rosszul végzett munka miatt csúnyán lebaltázott ügyvédnek adott magyarázkodási  lehetőséget barátilag Töröcskei, vagy a bizalmi ügyvéddel küldött a Fidesz felettébb durva figyelmeztetést Poltnak. Egy biztos: megy a körbemutogatás a látványos blama miatt. S ez már önmagában is szemet gyönyörködtető.

A bejegyzés trackback címe:

https://tatraimiklos.blog.hu/api/trackback/id/tr164685926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása