Budai tovább húzza az időt

2012. június 28.

Újabb tárgyalást tartott a Fővárosi Törvényszék a Budai Gyula ellen indított peremben. Sajnos a bíróság sajtóirodája nem tartotta közérdeklődésre számot tartó ügynek a Tátrai-Budai csatát, s nem szerepeltették a naptárban.

Ez annál inkább sajnálatos, mert Budai  ma szakított időt arra, hogy - kötött időtartamban, 1,5 óra erejéig - a bíróság rendelkezésére álljon. Elmondhatta volna, hogy milyen tények támasztják alá kijelentéseit, miszerint 365 millió forint közpénz részben-egészben az én zsebemben kötött ki. De hát nem mondott semmit. Felszólalása jórészt arról szólt, hogy az általam bemutatott politikai-jogi játszmák tekintetében a szerepét kisebbítse. E körben még hazugságtól sem riadt vissza: azt állította, hogy ő engem soha nem jelentett fel, mindig csak ismeretlen tettest, és hát az ügyészség rám gondolt... ehhez képest persze tavaly tavasszal büszkén jelentette be, hogy Császy kollégát és engem feljelentett a Fradi-ügyben. Na de ez a legkevesebb.

A Budai azt állította, hogy lefolytatott egy vizsgálatot, melynek megállapításai között szerepel, hogy a 365 milla hozzám került. A vizsgálati anyag a Miniszterelnökségen van, és hát persze titkos. Vagyis: az állítását az igazolja, hogy ő maga ezt már leírta, de senkinek sem mutathatja meg. Hűűű.

Persze ezzel az állítással megint kapitális hibát vétett, mert két eset lehet: 1. Hazudott a bíróságnak. 2. Megszegte hivatali kötelezettségeit - ha ugyanis hivatali működése alatt olyan infó jutott el hozzá - mely nyilván megalapozott volt, hiszen az állítólagos jelentésbe is bekerült - hogy én lenyúltam egy zsák pénzt, feljelentést kellett volna tennie. De nem tett.

A jó kormánybiztos láthatóan nem tudja az egyes odaszúrt mondatait és azok következményeit rendszerbe illeszteni. Duma van a végtelenségig, alapja meg a nagy semmi. De hát ez nem meglepetés.

Az ilyen ügyeket a bíróság 1, maximum 2 tárgyaláson el szokta dönteni. Ebben az ügyben ma volt a 4. tárgyalás - és nem az utolsó. Budai ugyanis újabb ötlettel állt elő, most akar még egy tanút meghallgatni. De ha ő maga nem tudott semmi konkrétat felhozni a mentségére, akkor egy tanú mit tudhat? Nyilván semmit. Mindenesetre a bíróság helyt adott a kérésnek, így lesz 5. tárgyalás is ebben a nagyon-nagyon szerteágazó és bonyolult ügyben. De legalább hamar, mert példátlanul rövid, szűk 3 hét múlvára tűzte ki a bíró az utolsó tárgyalást.

Szóval ítélet július 17-én.

A bejegyzés trackback címe:

https://tatraimiklos.blog.hu/api/trackback/id/tr354618195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stradlin 2012.06.29. 11:08:59

A jó öreg Budai. :)))
Bezzeg az esztergomi ügyekben nem vizsgálódik. Pedig elődje, Papcsák is utalt rá viccesen, hogy el tudja képzelni, hogy a volt esztergomi polgármesterre ráférne egy kiadós elszámoltatás.

Stradlin 2012.06.29. 14:26:07

Egyébként hülye ez a Budai, mert totál hitelteleníti magát az ilyen ügyekkel. Ha meg másik ügyek valamelyikében igaza van (mert azért ilyen is előfordulhat, ahány feljelentést tett :) ), akkor sem fog vele senki foglalkozni. Nem gondolam volna 2010-ben, de úgy néz ki, hogy Keller sorsára jut. Mindenesetre mindketten közpénzből bohóckodtak.
süti beállítások módosítása