Az első lépés

2012. március 12.

Kedves Érdeklődő!

Ha megnyitottad ezt az oldalt, akkor valószínűleg markáns véleményed van rólam. Vagy nagyon rossz, vagy nagyon jó.

Az elmúlt években sokan dolgoztak azon, hogy azt láttassák, sorozatban követtem el bűncselekményeket azzal a céllal, hogy a nemzeti vagyont apasszam. Bár az elmúlt sok-sok évben politikai közegben dolgoztam, döbbenetes volt belülről látni, hogy a szisztematikusan felépített hazugságok és álhírek mennyire kontrollálatlanul, a hírbe hozott személy álláspontjának megkérdezése nélkül, a személyiségi jogokat tiporva képesek átjönni a hazai médián. És bizony nem csak az ideológiafüggő médiumokon, de a függetleneken is.

Ha tehát az a kép alakult ki benned, hogy megrögzött bűnöző vagyok, nem csodálkozom.

Vannak persze olyanok is - s a netes kommenteket végigolvasva nem csak a barátaim :) - akik őszintén meg vannak arról győződve, hogy az engem érintő eljárásoknak valójában semmi közük a büntetőjoghoz. Ki azért hisz ebben, mert engem ismer, ki azért, mert az ügyeket ismeri, ki azért, mert minden rosszat feltételez a jelenlegi hatalomról.

Jelenleg négy olyan büntetőeljárás van folyamatban, melynek gyanúsítottja vagyok: egy bábolnai állami cégek közötti átutalás, valamint a sukorói, a moszkvai és a ferencvárosi ingatlanértékesítések ügye.


Nyilván nem lepődsz meg, ha azt vallom: ezek politikai alapon, politikai érdekek mentén kreált ügyek;koncepciós eljárások, melyekben a hatóságok politikai megrendelésre dolgoznak. Sokszor mást kommunikálnak, mint amit a dokumentumok tartalmaznak, és máshogy cselekszenek, mint szakmailag indokolt lenne. Persze nem csoda, mert ők is pontosan tudják: bűncselekmény egyik esetben sem történt, sőt kár sem keletkezett. Döbbenetes és szürreális élmény, hogy az eljáró hatósági emberek láthatóan küzdenek azzal, hogy törvénytelenséget követnek el azért, hogy védjék a saját egzisztenciájukat. Amíg pedig sok ügyben politikai érdekek mentén gyanúsítanak és csuknak be embereket, más esetekben - ha a jelenlegi hatalomról van szó - politikai alapon utasítják el a feljelentéseket.

Azok, akik mindebben velem együtt hisznek, sokat nyüstöltek, hogy hozzam nyilvánosságra azokat a dokumentumokat, információkat, melyek az ellenem (is) folyó eljárásokba engednek betekinteni. Nem feltétlen azzal a céllal, hogy bárkit meggyőzzek a saját igazamról - persze örülök, ha sikerül. De azt szeretném, ha minden érdeklődő világosan eldönthetné: az, ami - többek között ezekben az ügyekben - Magyarországon történik, az elfogadható-e egy jogállamban, egy demokráciában. Egy 21. századi, európai Köztársaságban.

Elindul hát ez a blog, s lesz weboldal is hamarost.

Jó böngészést!

Tátrai Miklós

A bejegyzés trackback címe:

https://tatraimiklos.blog.hu/api/trackback/id/tr714311804
süti beállítások módosítása