Gyurcsány: Ingyen is oda kellett volna adni a telket

2013. augusztus 22.

Adtam Bajnainak utasítást, hogy általános miniszteri felelősség alapján koordinálja, szervezze, segítse a beruházást. Másnak semmilyen utasítást ebben az ügyben nem adtam. Tisztességes embereket, a kormány céljaival összhangban, tisztességesen és szakszerűen eljáró embereket vádolt meg az ügyészség.

Ingyen is oda kellett volna adni a telket a beruházáshoz. Ha Tátrai azt mondta volna, hogy nem lehet jogszerűen megoldani, könnyen lehet, hogy törvényt is módosítottunk volna. Azzal is előállhatott volna az MNV, hogy adjuk oda ingyen, azt is érdemben megfontoltuk volna. Drámája ez Magyarországnak, hogy egy ilyen beruházás kapcsán néhány százmillió forinton utólag vita folyik. Vannak ennek a történetnek pozitív és negatív hősei.

Ezek a befektetők nem pitiáner ügyeskedők voltak. Laudernek nem nehezebb bejutni az ovális irodába, mint a magyar miniszterelnökhöz. Lauder neve önmagában is biztosíték volt arra, hogy ez egy jó szándékú, tisztességes, az ország javát szolgáló beruházásról van szó.

A bejegyzés trackback címe:

https://tatraimiklos.blog.hu/api/trackback/id/tr215470710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása