Legfőbb Ügyészség: a vevő sem tudta, hogy olcsón vesz

2013. június 04.

Természetesen a Legfőbb Ügyészség is elutasította a moszkvai ügyben tett bizonyítási indítványaimat. Nincs ezen mit csodálkozni, még egyetlen ügyben sem láttak megalapozottnak egyetlen gyanúsítotti indítványt sem. De azért a legújabb határozat tartogat néhány csemegét.

Ugye az ügy arról szól, hogy a magyar állam az ügyészek szerint túl olcsón adta el az épületet annak a Diamond Air nevű cégnek, melyet az orosz állam jelölt ki a vásárlásra. Ennek kapcsán indítványoztam, hogy – ha már a 3 éves nyomozás alatt erre nem került sor – legalább pótlólag hallgassák ki az állítólag irgalmatlan haszonhoz jutó Diamond Air igazgatóját (aki aláírta a szerződést) és tulajdonosát, valamint a vevőt kijelölő orosz kormánytagokat. Most azt állítja a Legfőbb Ügyészség, hogy „A Diamond Air ügyvezetőinek és tulajdonosának, továbbá az Orosz Föderáció minisztereinek a nyomozás adatai alapján nem volt tudomása bűncselekmény elkövetéséről”. Ez azért, lássuk be vicces. Miközben itt hivatalnokok tucatjai dolgoztak azon, hogy a vevő jól járjon és milliárdokat tehessen zsebre, ő erről nem is tudott, s ezt azóta sem vette észre. Életszerű történet…

Érdekes szakasza lesz a tárgyalásnak, amikor erre, és a magyar szereplők motivációjára kanyarodunk rá. Ha az eladó tudta, hogy „áron alul” ad el, de a vevő nem, akkor ebben mi volt a jó? Kinek és miért volt ez érdeke? Nyilván maradunk a bevett formulánál, hogy tulajdonképpen meggyőződésből bűnöztünk.

A legszebb azonban az, hogy Keresztes főügyész május 7-én benyújtotta a bíróságra a vádiratot. A bizonyítási indítványaimat a Legfőbb Ügyészség május 8-án utasította el. Érdemes itt bármit komolyan venni? Már látszat sincs…

A bejegyzés trackback címe:

https://tatraimiklos.blog.hu/api/trackback/id/tr845343042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása