Az egyszeri államtitkár esete a kóser disznóval

2012. szeptember 01.

Rendkívül vidám hangulatú sajtótájékoztatón tett győzelmi jelentést a frissen kirúgott elszámoltatási- és a nemrég kinevezett miniszterelnökségi államtitkár az elszámoltatási folyamatról.

Nem fogadták meg Hajdú tábornok tanácsát: sokat beszéltek, és jó nagy hülyeségeket. Gyanítom, perek sorozata fog indulni ellenük az elhangzottak miatt. Folytatták ugyanis a Nagy Csúsztatás politikáját: végig arról beszéltek, hogy az elszámoltatás során bebizonyosodott, hogy a baloldali kormányok tulajdonképpen korrupciós gépezetet működtettek, a korrupció a legmagasabb köröket is megfertőzte, s ezekben majd minden baloldali miniszter és államtitkár érintett. 

Ezzel szemben a lefolytatott 1442 vizsgálat alapján 30-ban van még nyomozás, 7-ben történt vádemelés. Már ezek a számok is sokatmondóak. És persze az is, hogy legálisan nem lehetne ilyen statisztikája a kormánynak - hiszen Lázár János is megmondta, hogy a nyomozóhatóságok és az ügyészség függetlenek. (Kormányzati kérésre azért szívesen készítenek statisztikát, leválogatva az adatbázist a feljelentő jelenlegi, illetve a gyanúsítottak korábbi kormánytagsága szerint...)

Szóval ebből a tömérdek vizsgálatból 1, azaz egyetlen olyan van, amely a kormányzatot érintő korrupció gyanúja miatt folyik: a viszkisdoboz-ügy. Abban valóban érintett 1, azaz 1 volt államtitkár. Aztán néma csend és üresség. De az elmúlt 4 évben, a baloldal és a független sajtó puhányságát és felkészületlenségét kihasználva, a Fidesz mindezt fel tudta építeni a "mindent eluraló baloldali korrupció" sztorijává. Ami - megint Lázárt idézve - alapvetően hozzájárult a kétharmad létrejöttéhez. Kétségkívül bátor a kormány, hiszen a jelek szerint azért hívott össze sajtótájékoztatót, hogy bejelentse: a létrejötte egy hatalmas hazugságnak köszönhető.

Mondott a két jogász-államtitkár sok érdekeset még, mint például azt, hogy: a volt kormánytagoknak gyanúsítottként vagy tanúként kellett számot adni a felelősségükről. Ők nyilván már nem is csak tanúk, hanem Tanúk, hiszen felelősségük van, s számonkérés...

De a mondat, mely a magyar politika mocsarát még hosszú ideig lidércfényként világítja meg, a következő volt:

"Az egyik legintelligensebb haszonállatok, a disznók sorsának felkarolása legalább olyan fontos államtitkár úr számára, mint a politikai disznók felkutatása volt az elmúlt másfél esztendőben. Tehát disznótól disznóig terjed a portfólió." (Lázár dr.)

Ennek a szövegnek a korszakos jelentőségét nem csak az eleganciája adja. Hanem az is, hogy a nem polgári jobboldal  netes portáljai és fórumai a mai napig tele vannak annak sejtetésével/állításával, hogy a Sukoró-ügyben bizony nem csak a befektetők, de az állam képviselői is biztos egytől-egyig zsidók vagy bérencek (mert hát nyilvánvaló).

No, most már disznók is. 

Lázár meg jobb, mint a viccbeli rabbi, hiszen feltalálta a kóser disznót.

A bejegyzés trackback címe:

https://tatraimiklos.blog.hu/api/trackback/id/tr454745016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stradlin 2012.09.01. 09:40:08

"Szóval ebből a tömérdek vizsgálatból 1, azaz egyetlen olyan van, amely a kormányzatot érintő korrupció gyanúja miatt folyik: a viszkisdoboz-ügy. Abban valóban érintett 1, azaz 1 volt államtitkár. Aztán néma csend és üresség. De az elmúlt 4 évben, a baloldal és a független sajtó puhányságát és felkészületlenségét kihasználva, a Fidesz mindezt fel tudta építeni a "mindent eluraló baloldali korrupció" sztorijává."

Ne haragudj, de ebben szerintem nagyon nincs igazad. Az lehet, hogy Juhász ebben az ügyben ártatlan pont, de én ugyan nem hiszem el, hogy az elmúlt 20 évben még nem fogadott el soha csúszópénzt, nem tömte a zsebét a köz vagyonából. Ugyanúgy , mint Puch, Boldvai, Szekeres,Kiss Péter, Baja, Máté László, Veres, Draskovics stb. Nekem senki nem fogja megmagyarázni, hogy a baloldali politikusok nem voltak korruptak. Az már egyrészt a fidesz bénasága,hogy nem tud felmutatni egy olyan ügyet sem, másrészt meg amiről beszéltünk is, hogy bizony vannak érinthetetlen is, akik ellen nem adott a fidesz levadászási parancsot. Azért szocikat írtam, mert róluk volt most szó a bejegyzésedben, de írhatnék persze jobboldaliakat is: Pintér, Lezsák, Boross, Szabó Iván stb, s közülük nem egy az olajügyekben (is) érintett. Szóval Te is nagyon jól tudod, mivel velük dolgoztál, hogy a politikai elit, úgy romlott ahogy van. Nyílván több dologról is tudsz , mint én.

Stradlin 2012.09.01. 10:13:24

"Hanem az is, hogy a jobboldal netes portáljai és fórumai a mai napig tele vannak annak sejtetésével/állításával, hogy a Sukoró-ügyben bizony nem csak a befektetők, de az állam képviselői is biztos egytől-egyig zsidók (mert hát nyilvánvaló)."

Én ezzel még egyetlen egy jobboldali cikkben nem találkoztam, hogy az állam akkori képviselőit kvázi "lezsidózzák". A fórumokon ilyen lehetett, de hát arról a portálok nem nagyon tehetnek, hogy miket kommentelnek egyesek.

labirintus1 2012.09.05. 16:34:20

@Stradlin: Bár nem vagyok a jobboldali média szakértője, itt pl. bizony a cikkben vannak a zsidók:

szentkoronaradio.com/belfold/2009_11_14_keri-edit-velencei-tavi-polgarmesterek-izraelben

A blog írójának gyakorlatilag "eposzi jelzője" lett a göndör hajú zsidó fiú.

A moderálást meg már a 90-es években feltalálták, tehát a portál gazdája erősen tehet arról, ami nála megjelenik.

Stradlin 2012.09.05. 17:05:26

@labirintus1: Ez egy szélsőjobboldali portál. Van különbség a konzervatív jobboldal és a radikáljobb között, de baloldalon sokszor összemossák(én nem teszem). A kommentem után itt a blogbejegyés itt is át lett írva "jobboldal" helyett, "nem polgári jobboldalra".

Stradlin 2012.09.05. 17:10:53

@labirintus1: És így már én is egyetértek vele, mert radikáljobboldalon tényleg voltak ilyen sejtetések, azon is, amit belinkeltél.Kéri Edit néha elveti a sulykot, de -és ezt vállalom- szerintem néhány dologban igaza van, és a jószándékát sem vitatom. Annak idején(1990-91) az szdsz-t kritizálta nagyon és abban bizony igaza volt.
süti beállítások módosítása