Fradi-ügy: mégis nyomoznak a kormánydöntés miatt?

2012. május 04.

A 2. feljelentés szövege

Miután első feljelentésemet a Nemzeti Nyomozóiroda meglehetősen blőd indoklással elutasította, két hónappal ezelőtt, március elején újabb feljelentést tettem (ennek szövegét most mellékelem). A büntetőeljárási törvény szerint a feljelentés alapján 3 napon belül dönteni kell annak elutasításáról vagy kiegészítéséről, illetve a nyomozás elrendeléséről. Mind az elutasításról, mind a feljelentés-kiegészítési eljárásról a feljelentőt kötelező értesíteni. Mivel immár két hónapja semmilyen levelet sem kaptam, csak azt tudom feltételezni, hogy a nyomozás gőzerővel folyik. Készülődhetnek a kormánytagok, biztos kihallgatják majd őket is...

A bejegyzés trackback címe:

https://tatraimiklos.blog.hu/api/trackback/id/tr914487535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stradlin 2012.05.06. 15:24:49

Ebben a műsorban elmondta, hogy nagy érdeklődéssel nézte a Versus című műsorban az interjúdat. :)

Stradlin 2012.05.07. 22:15:52

Ezt a legelső hozzászólásomban kellett volna írjam, de nagyon örülök ennek a blognak!! :) Ezek az ügyek érdekelnek a legjobban, ha lehet így fogalmazni(az ftc-s ügyet annyira nem ismerem bevallom), bár gondolom Te szivesen élnél ezen ügyek nélkül.

Na de a lényegre térve, bár tudom, hogy a szerzőnek van elég elfoglaltsága a sukorói iratokkal, de mégis lenne néhány kérdésem.

1. Tudsz már valamit arról az iratokat olvasva, hogy mit mondott Váry?

2. Bábolna ügyben azt tagadod, hogy jogcím nélküli utalás történt, vagy azt,hogy te adtad az utasítást rá? Az a pénz bizonyíthatóan nem tűnt el és megvan valahol?

3. Fazekas Géza azt nyilatkozta, hogy volt még érdeklődő ugyanarra a területre,ezért kellett volna megpályáztatni és ezért követett el visszaélést Gyurcsány(azt is mondta, hogy bizonyíték van rá,hogy ténylegesen előírta a cserét). Az akkori MNV vezetés(egy kivétellel gondolom) viszont azt mondja nem volt érdeklődő. Akkor ez most hogy van?

4. Volt haragosod az Mszp vezetésében, vagy a Bajnai kormányban(Oszkón kívül)?

Stradlin 2012.05.07. 22:23:04

+ volt valamilyen különösebb oka annak, hogy lecserélék Bábolna ügyben a bírót?

Tatrai Miklos 2012.05.08. 22:45:26

@Stradlin: Először is kösz a hírtv-linket!
Honnan van neked időd-energiád ezeket végignézni? Meg ezen a blogon lógni állandóan? :)

A sukorói iratok olvasásával nem állok túl jól. Egyelőre senki nem mondott semmi érdemit sem az én, sem más bűnösségével kapcsolatban. Váry-tól és néhány beosztottjától az "én nem így csináltam volna", "már akkor is szóltam, hogy ne így" "öntörvényű főnök volt a Tátrai" típusú mondások a legdurvábbak. Csúsztatások ön-seggmentési céllal vannak, de a "bűncselekménnyel" kapcsolatban semmi. Majd írok róla posztot valamikor.

Bábolna: mindkettő, sőt. Egyrészt bűncselekmény tuti nem volt, mert senki sem AKART kárt okozni (ugye ezt állítja az okos ügyészség). Másrészt szerintem, és az eddig elhangzott szakmai tanúvallomások szerint szükséges volt a szerződés, tehát kár sincs. Harmadrészt én biztos nem utasítottam - nem is volt rá jogköröm, és nem ismertem a szerződést sem.

Fazekas Géza ebben és még pár dologban vastagon hazudik, de legalábbis erősen csúsztat. Nem volt más érdeklődő a területre, csupán egy részét kérte korábban az önkormányzat - ingyen.

Haragosom biztos volt, a kormányzati munka már csak ilyen. Ezeknek a kirúgásomhoz vélhetően volt köze, de a Budai-féle marhaságokhoz nem hiszem.

A bábolnai bírócsere okairól nem tudok semmit. A bíró otthagyta az egész hivatalt, és kilépett. Van róla pletyka, hogy át akarták helyezni másik megyébe, de hogy ez igaz-e, és ha igen, miért, az t sajnos nem tudom.

Stradlin 2012.05.08. 22:59:38

@Tatrai Miklos:
"Honnan van neked időd-energiád ezeket végignézni? Meg ezen a blogon lógni állandóan? :)"

Ez furcsán fog hangzani, de engem a politika-közélet nemhogy lefáraszt, hanem éppen kikapcsol. Hála Istennek a tanulmányaim/munkám sem esik ettől távol. :)
süti beállítások módosítása