Sukoró-ügy: iratismertetés

2012. április 05.

a jegyzőkönyv

Három évvel a nyomozás megkezdése után tényleg befejeződik a sukorói nyomozás.

Két nappal a befejezés előtt, ma 9.30 és délután 4 óra között lehetőség volt megnézni a nyomozati iratokat.

Az ügyészség 1100 napig vizsgálódott, 43 kötetben 31 ezer oldalnyi iratot gyűjtött össze.

Ennek megismerésére 7 és fél órányi lehetőséget kaptam. A büntetőeljárási törvény szerint a gyanúsított a nyomozás lezárása előtt a vele ismertetett iratok alapján tehet indítványt a nyomozás kiegészítésére, újabb iratok beszerzésére és tanúk meghallgatására. Ez most nyilván esélytelen, s a gyanúsítottak jogai ez esetben sem érvényesülnek.

Sőt, a hatóság előre szólt, hogy az iratok másolatát sem fogja tudni határidőben kiadni, csak két hét múlva. De hát ez a legkevesebb - összesen 26610 óra előnyük van...

A bejegyzés trackback címe:

https://tatraimiklos.blog.hu/api/trackback/id/tr474365749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stradlin 2012.04.05. 20:34:54

Elolvastam a jegyzőkönyvet.Bárd Károly lehet az a tanu még aki hasonló vallomást tett,mint Váry András? Benedek Fülöp szerepel az ügyben mint tanu? Ő mintha a polgári perben is támadta volna a beruházást/szerződést.

Tatrai Miklos 2012.04.05. 21:08:25

@Stradlin: szia,
nem, váry állít egy hülyeséget, hogy én találkoztam bárddal, amikor nem. ezt a polgári perben tisztázták is, de az ügyészeknek maguktól nem volt rá igénye :(
Benedek azt állította, hogy egy a döntés előtt egy hónappal készült munkaanyag volt rossz, és ebben igaza is van.
süti beállítások módosítása