Budai megmondja, mikor zavarhatja őt a bíróság

2012. május 31.

a nol.hu cikke

Ma volt a Fővárosi Törvényszéken a Budai ellen indított perem 3. tárgyalása - legalábbis ha annak lehet nevezni. Nem csak Budai nem jött el, de még az ügyvédje sem. Így aztán ketten ücsörögtünk a bíróval a teremben, felvettük a jegyzőkönyvet és hazamentünk.

A kormánybiztos taktikája világos: addig húzni a pert, ameddig csak lehet. Az eddigi 3 tárgyaláson nem jelent meg, a keresetem lényegi állításait képviselője útján sem vitatta. Nem vitatkozik, mert érve nincs. Nyilatkozik, ha a mikrofonállvány nem kérdez vissza, és menekül, ha valaki cáfolhatná állításait.

A miniszterelnök bizalmi embere, a kormány biztosa semmibe veszi állampolgári kötelezettségeit, semmibe veszi a bíróságot. Persze hivatali elfoglaltságokra hivatkozik, a vállára nehezedő kormányzati terhekre. A mai tárgyalásra küldött levelében egyenesen megjelöli azokat a napokat, amikorra ki se tűzze a bíróság a következő tárgyalást, mert őkelme biztosan nem fog ráérni. Az egyszeri embert meg elővezetik, ha csak egyszer nem megy el a bíróság idézésére...

De Budainak mindig hirtelen és váratlanul kell elutazni, s erről az utolsó pillanatban értesíti a bíróságot. Novemberben a bíróság megidézte őt a márciusi tárgyalásra - előtte 2 héttel foglalta le a repülőjegyet. Márciusban megidézte a maira - május 22-én esett be a kényszerű jegyfoglalási feladat. A nol.hu mai cikke szerint azonban korántsem biztos, hogy távolmaradásának oka valós. Ugyanis március 8-án, az előző tárgyalás időpontjában semmilyen kormányszerv nem küldte őt külföldre, a kormányt nem képviselte sehol. Vagyis, a jelek szerint ezúttal is hazudott a bíróságnak.

Hogy ezt meddig lehet megtenni következmények nélkül, majd meglátjuk. Tárgyalás június 28-án.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tatraimiklos.blog.hu/api/trackback/id/tr284558028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stradlin 2012.05.31. 23:04:49

Pont ma jutott eszembe, hogy korábban írtad az egyik kommentedben, hogy május végén be fog fejeződni a pered Budai ellen. Úgy néz ki június vége lesz belőle.

Stradlin 2012.05.31. 23:13:06

Meg egyáltalán mi volt az alapja, hogy azt állította Budai, hogy 365 millió forint két magánszemélyhez köthető számlára került? Ezt nem értem. Kitől kapott erről információt?

Tatrai Miklos 2012.05.31. 23:30:06

Hát, senki nem vállalja... Ez a hülyeség bizony ráragadt Gyulánkra :)

Stradlin 2012.06.01. 00:13:26

@Tatrai Miklos:

Nekem van egy elméletem, hogy miért téged érint a legtöbb eljárás 2010 óta.

Az alaphelyzet ugye az, hogy a kormányváltás után valamit fel kellett mutatniuk elszámoltatás terén, hiszen megigérték és sokan emiatt szavaztak a fideszre. Mivel olyan emberekhez nem nyúlhattak akik nagyobb ügyekben voltak benne (az összes egykori mszp pénztárnok,Baja, Szekeres stb), hiszen a legtöbb nagy ügyben mind a két oldal benne van, ezért kisebb ügyeket és relatíve kisebb embereket vettek elő. Kivéve Gyurcsányt,de egyrészt az ügye vicc, hiszen legrosszabb esetben is felfüggesztettet kap,illetve amiről szó is volt már itt a blogon, hogy az mszp erős emberei még örültek is az ellene folyó eljárásnak.

Szóval az okok szerintem:

1. Te általad akartak eljutni Gyurcsányhoz és esetleg Vereshez.

2. A Pozíció, amit betöltöttél. A sok ügyben játszott szereped kapcsán azért mégis elmondható, hogy ismert vagy és hivatkozási alap lehet ha számonkérik, hogy hol tart az elszámoltatás és milyen eredményei vannak.

3. Téged nem véd/védett egyik politikai oldal sem igazán.

4. És végül szerintem az is szerepet játszhatott abban, hogy ennyi eljárást indítottak ellened, hogy megosztó személyiség voltál és sok haragost szerezhettél. Szabadi Bélához tudlak ebből a szempontból hasonlítani. Nem véletlenül "választották" ki őt annak idején.

Hát röviden ennyi. :) Amit meg igazán ki kellene vizsgálni 2002-10 közötti ügyeknél azt meg nem vizsgálják. :(
süti beállítások módosítása