Budainak papírja van róla: hazudott

2012. július 17.

Ma reggeli - még nem jogerős - ítéletében a Fővárosi Törvényszék nyilvános bocsánatkérésre és kártérítés fizetésére kötelezte Budai Gyulát a Bábolnai ügyben. A bíróság kimondta: minden alapot nélkülöznek Budai azon állításai, miszerint 365 millió forint közpénz az én, vagy bármely ismerősöm magánszámlájára került volna.

Az állami Bábolna Ménesbirtok Kft. és a szintén állami Bábolna Zrt. közötti ügylet során átutalt 365 millió forintot a Bábolna Zrt. törvényesen, a felszámolás céljaira, így elsősorban a dolgozók végkielégítésére költötte el. Ítéletével a bíróság azt is megállapította, hogy az átutalt összegből egyetlen fillér sem került sem hozzám, sem hozzám közel álló személy bankszámlájára; sem nekem, sem valamely, hozzám közel álló személynek semmilyen előnye sem származott a tranzakcióból.

Mindezek alapján a bíróság Budait kötelezte arra, hogy az m1 és a tv2 esti hírműsorában saját költségén megjelentetett közleményben kérjen tőlem bocsánatot, és fizessen nem vagyoni kártérítést.

A bábolnai ügyet Budai több alkalommal az elszámoltatás legkonkrétabb "eredményének" nevezte - azonban az általa tett feljelentés alapján indult büntetőügyben július 5-én a bíróság mondta ki, hogy nem történt bűncselekmény, most pedig szintén a bíróság mondta ki, hogy a kormánybiztos hazudott.

A bejegyzés trackback címe:

https://tatraimiklos.blog.hu/api/trackback/id/tr504660549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stradlin 2012.07.17. 17:02:42

Hát ezen most már nem lepődtem meg. Azonban, még mindig jó lenne tudni, hogy kitől szedte ezt az infót(téves infót) Budai. A másik nem ide tartozó dolog,hogy a moszkvai üggyel kapcsolatban nincsen semmi információ, pedig az tényleg egy érdekes és szövevényes ügy. Az ügyészség lassan három éve nyomoz abban is...

Stradlin 2012.07.18. 18:13:21

Részlet a Polt interjúból:
„A politika soha nem próbált meg befolyásolni, hiába is tette volna”

Na ez az amit még én sem hiszek el...
Viszont sokakkal ellentétben, biztosra veszem, hogy egyes szoci politikusok is tudták befolyásolni.
süti beállítások módosítása