Gyurcsány itt van, de nem mondhat összefoglaló vallomást

2013. augusztus 22.

Eddig minden egyes tanú kihallgatása úgy kezdődött, hogy a bíróság felkérte őket, mondják el összefoglalóan és egybefüggően, amit az ügyről tudnak. Erre Gyurcsány Ferenc nem kapott lehetőséget, a bíróság rögtön kérdéseket intézett hozzá.

Az első kérdéscsokor természetesen a vádhoz igen kevéssé kapcsolódó, elhíresült Nándorfehérvári termi találkozóra vonatkozott. A miniszterelnök elmondta, hogy a találkozó protokolláris volt, a befektetők kérésére történt, azt demonstrálandó, hogy a kormánynak fontos a beruházás.

A döntést érdemi, mérlegelő döntés-előkészítő munkával kell megalapozni, mely vonatkozik a közcélúságra és az értékarányosságra is. Gyurcsány szerint a megbeszélésen én kérdésre válaszolva azt mondtam, hogy a vizsgálatot követően, amennyiben a csere feltételei fennállnak, a kormány elvi támogatásának ismeretében fogunk döntést hozni. A kaszinókoncesszió tekintetében pedig Markó Andreától olyan vállalás hangzott el, hogy a Pénzügyminisztérium kész kiírni a kérdéses régióra vonatkozó, bárki számára nyitott pályázatot. A bíróság most éppen Bajnai szerepéről kérdezi Gyurcsányt.

A bejegyzés trackback címe:

https://tatraimiklos.blog.hu/api/trackback/id/tr395470610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása