Egy kitüntetés évfordulójára

2012. március 15.

keresztes keresztje_1331735900.jpg_496x314

Ma egy éve a köztársasági elnök a miniszterelnök előterjesztésére a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét adományozta Keresztes Imre főügyésznek, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetőjének  "A közérdeklődésre számot tartó, kiemelkedően bonyolult tényállású és jogi megítélésű ügyekben folytatott nyomozások során nyújtott teljesítménye, továbbá eredményes ügyészi és vezetői pályafutása elismeréseként."

Az Ügyészségről szóló törvény szerint: "Az ügyész:

b) elfogultságot jelent be minden olyan ügyben, amelyhez személyes érdeke fűződik;

c) nem kérhet és nem fogadhat el ajándékot, adományt és egyéb előnyt tevékenységével kapcsolatban"

Bárki joggal teheti fel az adekvát kérdést: És ezt így hogy???

Mindenesetre a főügyész elfogultságot nem jelentett be, a kitüntetést nem utasította vissza, viszont 2011. március 15. óta a KNYF vádat emelt Keller László, Molnár Gyula és Hagyó Miklós ellen, meggyanúsította Gyurcsány Ferencet, börtönt kért Szilvásy Györgyre, 20 évet kért Hunvald Györgyre. Hát így...

 

(a fotó forrása: marcius15.kormany.hu)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tatraimiklos.blog.hu/api/trackback/id/tr584316645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stradlin 2012.03.22. 01:32:44

"Mindenesetre a főügyész elfogultságot nem jelentett be, a kitüntetést nem utasította vissza, viszont 2011. március 15. óta a KNYF vádat emelt Keller László, Molnár Gyula és Hagyó Miklós ellen, meggyanúsította Gyurcsány Ferencet, börtönt kért Szilvásy Györgyre, 20 évet kért Hunvald Györgyre. Hát így..." Tegyük fel,hogy elfogult a KNYF vezetője. A kérdés attól még felmerül.Biztos,hogy az itt felsorolt nevek közül mindenki ártatlan? Szerintem nem. :)

Tatrai Miklos 2012.03.22. 12:23:14

Ezt én sem állítottam, nem is ismerem mindegyik ügyet. Gyurcsány és Keller ügyéről van infóm, az nettó hülyeség és kicsinyes bosszú. Keller például azért vádlott, mert közpénzügyi államtitkárként 10 éve(!) kikérte Polt vadászatainak adatait.
De azért a névsor is árulkodó. Nem csak az, hogy kik vannak rajta, hanem főleg az, hogy kik nem. A 2 éve hatalmon levők ellen tett egyetlen feljelentést sem követte nyomozás. Vajon miért?
S persze az is furcsa, hogy az egyetlen, bírói szakba jutott ügyben, a Hunvaldéban még a bíróság előtti bizonyítás után is fenntartották a 20 éves büntetési igényt bűnszervezet működtetéséért, amiből a bíró 1,5 évet látott indokoltnak. Figyeld meg, így lesz a többi ügyben is, hátha egyszer beleszaladnak egy megfelelő bíróba. Következő mérkőzés: ítélet a Szilvásy-UD Zt. ügyben április közepén.

Stradlin 2012.03.24. 19:59:40

@Tatrai Miklos: Remélem azért majd más is fog erre a blogra kommentelni.:)
Abban egyetértünk,hogy tényleg sokan hiányoznak a listáról,mind jobb,mind "ál"baloldalról is. Ugyanis azt hozzátenném,hogy Polt Péter alatt szüntették meg az eljárást Kulcsár ügyben két neves szocialista politikus ellen.Nem mondom,hogy van összefüggés,de Poltot mikor újraválasztották,nem csak fideszes voksot kapott... Illetve aközött sincs lehet,hogy elég jó helyen maradt a Legfőbb Ügyészségen belül 2006 után is.Keller ügye pedig azért most van 10 év után terítéken,mert már nem országgyűlési képviselő és csak most nem védi a mentelmi jog(különben jóval korábban megindult volna az eljárás). Emlékeim szerint azért az ő államtitkársága alatt is történtek "érdekes" dolgok(Budait ez nem mentesíti persze),értem ezalatt például családanyák megalázását,indokolatlan előzetesbe tételét(gondolom ez ismerős sajnos),meztelenre vetkőztetését,testüregmotozását.Mindezt egy hűtlen kezelésés ügyben. Hunvaldnál pedig nem tudták bizonyítani azt,ami miatt Gált ugye 8 és fél évre ítélték,mert azért ott történtek súlyos bűncselekmények.

Tatrai Miklos 2012.03.24. 21:28:07

@Stradlin: Hát én is remélem :)

1. Polt szerepe szerintem egyértelmű. 2006 és 2010 között is nagy eséllyel lehetett fogadni arra, hogy ha jön a Fidesz, akkor jön ő is. A politikát és az általános emberi viselkedést ismerve (meg néhány ügyet :) ), biztos vagyok abban, hogy a szoci vezetők között szép számmal voltak olyanok akik mások bőrére próbáltak különalkut kötni Polttal. A sukorói ügy is jelentős részben azért van, mert a Bajnai-kormányban is ültek olyanok akik alkalmasnak tartották Gyurcsány kiiktatására...

2. Keller tevékenységével kapcsolatban ami biztos: minden eljárást, amit indított, a Polt vezette ügyészség elkaszált. Hogy ezen eljárásokban bárki elkövetett-e törvénytelenséget vagy embertelenséget, az bizony lehet. De sosem vetődött fel, hogy ezeket Keller rendelte volna meg, és ez nagy különbség. Viszont hogy mentsem a hatósági embereket is (érától függetlenül), az idióta cselekedetek nagy részében nincs mérlegelés, hanem kötelező eljárás van. Pl. pár héttel azelőtt, hogy minket bevittek, valaki rátámadt az őrére. Nosza elrendelték, hogy minden előzetes-esnek kötelező a lábbilincs is. Hülyeség? Persze. Szarul érintett? Persze. De nekem szánták? Nem.

3. Keller ügyében ne feledd Polt személyes motivációját. Meg azt sem, hogy Polt a 2002-06-os Parlamenttől kérte a kiadatását, nem adták. A két Polt között, a 2006-os ciklusban nem is kkérték ki, mert nem látták indokoltnak. (Az új ciklusban lehetett volna újra kikérni.) Most, hogy megint van PP, elindították az eljárást. Azért ez kicsit tendenciózusnak látszik, nem?

4.Hogy Hunvald mit csinált, nem tudom. DE az tény, hogy az ügyészség értékbecslés készíttetése nélkül emelt vádat, majd a bíró által kirendelt értékbecslő azt mondta, rendben vannak az értékek. Ezek után fenntartani a 20 éves leültetési indtványt, több, mint szakszerűtlen...

Stradlin 2012.03.27. 00:36:10

@Tatrai Miklos: 1. "A sukorói ügy is jelentős részben azért van, mert a Bajnai-kormányban is ültek olyanok akik alkalmasnak tartották Gyurcsány kiiktatására..." Erről bezzeg hallgat Gyurcsány.Állandóan csak a fideszes leszámolásról beszél...
2."Keller ügyében ne feledd Polt személyes motivációját. Meg azt sem, hogy Polt a 2002-06-os Parlamenttől kérte a kiadatását, nem adták. A két Polt között, a 2006-os ciklusban nem is kkérték ki, mert nem látták indokoltnak."Nem akarom őt védeni mert nekem tényleg mindegy,hogy Györgyi Kálmán,Kovács Tamás vagy Polt Péter a legfőbb ügyész,de ha Keller valamit jogosulatlanul tett,miért ne kéne érte felelnie? 2002-06-os ciklusban gondolom az mszp-n múlt,hogy ne adják ki.A 2006-os ciklusban nem amiatt nem kérték ki mert indokolatlannak tartották,hanem mert van egy szabály emlékeim szerint,hogy ha egyszer egy ügyben nem függesztették fel a mentelmi jogot,akkor ugyanaz miatt már nem kérhetik ki újból a parlamenttől az illetőt(teljesen lényegtelen ilyen szempontból,hogy új parlamenti ciklus kezdődik) ,meg kell várni amíg megszűnik a mentelmi joga és csak azután lehet kihallgatni gyanúsítottként.Erre 2010-ben kerülhetett sor.
3."DE az tény, hogy az ügyészség értékbecslés készíttetése nélkül emelt vádat, majd a bíró által kirendelt értékbecslő azt mondta, rendben vannak az értékek." De a bíróság valami miatt mégis csak kimondta,hogy volt ingatlanpanama,mert Gált elítélte csalás és vesztegetés miatt is+366 milliós vagyonelkobzásra.Igaz első fokon.
süti beállítások módosítása